De forskellige måder at lære sprog på

Hvilke slags metoder er der, når man vil lære sprog?

Der er mange måder at lære et fremmedsprog på. Alle mennesker er forskellige, så man kan ikke sige, hvilken måde, der definitivt er den bedste at lære på. Desværre findes der ikke én eksemplarisk indlæringsmetode. I sidste ende må man finde den læringsmetode, der passer bedst til en selv. Ofte er det en kombination af forskellige træningsmetoder, der er nøglen til succes. Vi har grupperet de vigtigste sprogindlæringsmetoder som følger:

 • Sprogundervisning
 • Sprogkurser i udlandet
 • Sprogstudier
 • PC Sprogkurser
 • Online-kurser
 • Lærebøger med lyd-cd’er
 • Medier (internet, magasiner, tv, radio)

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*

Sprogundervisning

Sprog kan læres i grupper eller gennem intensive individuelle lektioner. Individuelle lektioner er normalt ret dyre og er derfor ikke relevante for de fleste elever. Der tilbydes undervisning i forskellige sprog i sprogklasser og på aftenskoler. Aftenskoler er særligt velegnede til studerende på et stramt budget, som gerne vil lære et sprog for første gang.

Erwachsene bei der Weiterbildung

Næsten alle aftenskoler tilbyder sprogklasser.

Da klasserne styres af en lærer, bliver din tale også individuelt forbedret, så begynderfejl ikke brænder sig fast. En anden fordel ved sprogindlæringskurser er, at du kan stille konkrete spørgsmål, og læreren kan fokusere på dine prioriteter.

En ulempe ved sprogindlæringskurser er, at din læring er ret ufleksibel, og din forbedringshastighed kan blive sløvet ned af gruppen. Som alternativ, er det naturligvis muligt at lære sproget ved hjælp af et sprogkursus på computeren eller online, parallelt med klasseundervisningen. Sprogundervisning tilbydes også i såkaldte ‘online-klasseværelser’.

Sprogkurser i udlandet

Efter min mening er det at lære et sprog i udlandet, den bedste måde at lære et fremmedsprog på. Hvis du er i et land, hvis sprog du gerne vil lære, bliver du hele tiden udsat for det pågældende sprog. Du vil endda begynde at tænke på sproget efter to-tre dage (senest). For at få et nogenlunde godt sprogkursus i udlandet, skal du dog slippe flere tusinde euro. Derudover er sprogkurser i udlandet ikke egnet til begyndere.

Junge Frau in der Stadt

Sprogkurser i udlandet er forholdsvis dyre, men meget effektive

At studere et sprog

For dem, der ikke bare vil kunne snakke og forstå et sprog, men som også ønsker at kunne skrive og tale på dette sprog på en grammatisk korrekt måde, er der ingen vej uden om at studere sproget. Det er meget tidskrævende og normalt en fuldtidsbeskæftigelse at studere et sprog.

Det er naturligvis også muligt at studere sprog på deltid. Men man må ikke undervurdere den ekstra belastning, det er for dit arbejds- og familieliv. Hvis man vil have styr på negationer og regler på et bestemt sprog, eller hvis man vil tjene penge ved hjælp af sproget, så er man nødt til at studere sproget.

Pc-sprogkurser

Sprogkurser på computeren er en rigtig god måde at lære nye sprog på. I modsætning til normal sprogundervisning kan du selv vælge, hvornår du vil lære, og om nødvendigt kan du også holde en pause fra læringen, hvis jobbet kræver det. De fleste pc-sprogkurser har indbygget stemmegenkendelse, så der også tages højde for udtalen. Dog bliver mere fri tale ikke øvet gennem pc-sprogkurser. Pc-sprogkurser for begyndere kan findes her.

De forskellige måder at lære sprog på

Pc-sprogkurser og online-kurser er velegnet til alle aldre.

Lærebøger med lyd-cd’er

Før de første pc- og online-sprogkurser kom på markedet, var en af de gode metoder til at lære sprog selvundervisning gennem lærebøger med lyd-cd’er. I dag er der stadig mange, der bruger lærebøger. Det er dog meget ufleksibelt at skulle have adgang til en bog og en Cd-afspiller, så mange sprogelever foretrækker i dag et pc-sprogkursus.

Online-kurser

Online-kurser er struktureret på samme måde som pc-sprogkurser og dækker stort set alle læringsmetoder og emneområder. Fordelen ved et online-kursus er, at du kan bruge det til at lære på stort set enhver computer i hele verden. I dag findes der også apps til mange online-kurser, så du kan til hver en tid lære, når du er på farten, med din smartphone eller tablet. Flere informationer om online-kurser kan findes her.

Medier (internet, magasiner, tv, radio)

Medier som websider, udenlandske aviser, tv-programmer og radioudsendelser er ikke i bogstavelig forstand sprogindlæringsmetoder. Du kan ikke rigtig lære et sprog udelukkende ved at lytte til programmer og læse artikler. Men som et gratis supplement til førnævnte sprogindlæringsmetoder er disse medier perfekte.

De forskellige måder at lære sprog på

Tag for eksempel et kig på en fremmedsproget nyhedsside, inden du går på arbejde

Andre sprogindlæringsmetoder

Ud over de sproglæringsmetoder, der er nævnt her, findes der også andre sprogindlæringsmetoder, som f.eks. en sprogtandem, som jeg ikke vil skrive mere om her. Jeg vil dog introducere en række ukonventionelle måder at lære sprog på i de følgende artikler.

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*


Du får svarene på alle disse spørgsmål og masse tips og tricks om det i de her artikler:

 1. De forskellige måder at lære sprog på
 2. At lære ordforråd med succes
 3. Motiveret sprogindlæring
 4. Træn din taleforståelse på samme tid
 5. Lære sprog hurtigt? – Er det muligt?
 6. De forskellige typer af elever, når der læres sprog

Du får artikler også på: