De forskellige typer af elever inden for sprogindlæring

På samme måde som de fire læringsstile er forskellige, så er de måder, som hver elevtype lærer på, også forskellige. Den følgende artikel giver dig en introduktion til hver af disse fire forskellige læringstyper. Vi fortæller også om de mest passende læringsmetoder til hver elevtype

Hvilken elevtype er du?

Én elevtype lærer hurtigt ved at læse undervisningsmaterialet. En anden elevtype lærer bedst ved at lytte til en forelæsning. Andre lærer bedst, når de skriver tingene ned. Hurtig eller langsom læring er ofte koblet til intelligens. Men læringshastigheden afhænger af meget mere end bare den læringsstil, der anvendes. Den kommunikative elev lærer eksempelvis langsommere, hvis der kun bruges tekster og lærebøger, end den visuelle elev.

De forskellige typer af elever inden for sprogindlæring

Ligesom et lille barn lærer at gå, bør du også bruge alle dine sanser til at lære sprog

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*

Mange mennesker er ikke klar over, at man faktisk kan bruge alle sine sanser til at lære. Ud over øjnene og ørerne kan smags- og lugtesanserne også bruges. Ved hjælp af de involverede sanseorganer kan vores hjerne lagre informationer. Jo flere sanser der bruges, jo bedre og oftere lagres informationerne. Men med mindre du skal lære ordene for forskellige frugter og grøntsager, kan der være behov for at være meget kreativ, hvis du vil bringe dine smage- og lugtesanser i spil i forbindelse med læring.

De tre forskellige typer af elever:

  • Den auditive elev
  • Den visuelle elev
  • Den kommunikative elev

Der er næsten ingen, der kun har egenskaber fra en af disse elevtyper. De fleste mennesker har styrker inden for flere områder. Derfor er det generelt sådan, at jo flere sansekanaler, der bruges i forbindelse med læring, jo flere mentale forbindelser bliver der dannet. Og så bliver læringsresultatet under alle omstændigheder større.

online språkkurs på sofaen

PC-sprogkurser indeholder både tale og tekst. Dette er en perfekt kombination af den visuelle og den auditive læringsstil.

Elevtype 1: Den auditive elev – lærer gennem lytning
Elever, der nemt kan opfange, huske og gengive informationer, som de har hørt, er typisk auditive elever. Den bedste måde at lære på for en auditiv elev er, når de hører læringsmaterialet (f.eks. lyd-cd’er eller computersprogkurser), når de selv læser emnet højt, eller når de lytter til et foredrag. Det er typisk for auditive elever, at de taler med sig selv, mens de lærer. Denne type elev kan godt lide et stille miljø. Lyde og musik i baggrunden forstyrrer deres læring.

Elevtype 2: Visuelle elever – lærer gennem synet
Den visuelle elev har nemt ved at huske ting, som de har set foran sig i form af tekst og billeder. Desuden kan denne type elever godt lide at skrive ting ned, og de optager de fleste af oplysningerne gennem billeder og skriftligt materiale. Visuelle elever arbejder meget med farvede penne og markere og husker alt, hvad de selv har læst og set. For de visuelle elever er bøger, billeder, videokurser og flashcards meget effektive.

Elevtype 3: Den kommunikative elev – lærer gennem tale
Den kommunikative elev husker bedst ting, som de har behandlet sprogligt. Denne type elev vil gerne have ny læring forklaret af deres klassekammerater eller lærere. Gennem efterfølgende diskussion med spørgsmål og gentagelser bliver det nye læringsstof forstået og gemt i hukommelsen.

Rollespil og elevgrupper er særligt velegnede til de kommunikative læringsstile. Generelt må det dog siges, at ingen lærer alene ved hjælp af en sans. Derudover er der andre faktorer, så som din egen motivation og dine egne interesser, der påvirker indlæringen. Prøv derfor altid at indarbejde så mange sanser som muligt i læringsprocessen. Hukommelsen forbedres betydeligt, jo flere sanser du bruger. Jo mere varieret, emnet bliver behandlet, jo mere varieret kan det blive optaget i hukommelsen.

De forskellige typer af elever inden for sprogindlæring

Alle der lærer, har brug for ro. Baggrundsstøj fra tv eller radio distraherer dig fra at lære og skal være slukket.

Det er vigtigt, at du ved, hvilke læringsmetoder der passer bedst til dig, og hvilke læringsmetoder der har været mest effektive for dig. Men det foretrukne læringsmiljø er forskelligt fra person til person. Nogen kan godt lide en lille smule baggrundsstøj, andre har brug for fuldstændig stilhed. Når du har identificeret dine egne styrker og svagheder, så kan du lære hurtigere og mere effektivt, ved at vælge den rigtige læringsform.

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*

Du får svarene på alle disse spørgsmål og masse tips og tricks om det i de her artikler:

  1. De forskellige måder at lære sprog på
  2. At lære ordforråd med succes
  3. Motiveret sprogindlæring
  4. Træn din taleforståelse på samme tid
  5. Lære sprog hurtigt? – Er det muligt?
  6. De forskellige typer af elever, når der læres sprog

Du får artikler også på: