Træn din taleforståelse på samme tid

Det er så nemt at træne din forståelse af et sprog på samme tid

Læring mens du lytter til musik

Kan du godt lide at lytte til musik? Så vælg bare en sang på det sprog, du gerne vil lære. På internettet kan du finde teksten, som du kan printe ud. Lyt til sangen, og prøv så at synge med og huske teksten. Det hjælper dig med underbevidst at lære udtryk, grammatik og at huske timingen. Talemønstrene opdages og lagres i hjernen. Lignende sætninger vil efterfølgende føles mere naturlige for dig at sige. Derudover træner du din udtale.

Træn din taleforståelse på samme tid

Til morgenmaden kan du lytte til morgenradioen fra et andet land – det er muligt med Internetradio

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*

Læring med tegneserier

Kan du godt lide at læse tegneserier, når du skal slappe af? På internettet kan du bestille tegneserier på andre sprog. Dem kan du læse om aftenen i sengen, eller når du slapper af på sofaen. Det er særligt godt til folk, der gerne vil lære sprog, da tegneserier normalt bruger et ret simpelt sprog, og din hjerne kan huske nye ord sammen med billederne.

Læring med bøger

Viderekommende kan lære nye sprog ved hjælp af bøger. Til at begynde med, anbefales børnebøger på fremmedsprog. Hvis du støder på et ord, du ikke kender, så slå det op i en ordbog. Du kan skrive oversættelsen i margin af bogens sider. Selvom du skriver tæt på de første sider, så vil du opdage, at du forstår mere og mere med hvert kapitel og skal slå færre ord op.

Læs nyheder fra et land, hvor man taler sproget

Hvert land har sine egne aviser. Søg på internettet efter aviser fra det land, hvis sprog du ønsker at lære. Det er bedst at vælge en simpel avis eller nyhedssite. Aviser eller blade om specialiserede emner er meget vanskelige at forstå for begyndere. Vælg den pågældende nyhedsside som startside i din browser. Så kan du læse en eller to artikler hver dag. Eller du kan udskrive artiklerne, så du kan læse dem, når du er på farten.

Træn din taleforståelse på samme tid

På internettet er der mange portaler, hvor du kan lytte til udenlandske serier på originalsproget… og så kan du på den måde træne din forståelse

Se udenlandske film

Se din yndlingsserie en gang mere på originalsproget, i stedet for i den engelske version. For bedre at kunne følge med i sproget, kan du sætte undertekster på dvd’er, der kører på fremmedsprog eller på dit eget sprog. Så samtidig med at du træner din taleforståelse, kan du også få en bedre fornemmelse for forskellige dialekter og slang. Derudover er der på Youtube mange sjove videoer på andre sprog.

Udenlandske radiostationer

Næsten alle mennesker lytter til radio dagligt. På internettet kan du få adgang til en masse internetradiostationer fra udlandet. Du kan høre radioudsendelser fra andre lande ved hjælp af din bærbare computer for dermed at træne din forståelse af sproget. Alternativt er der internetradioer, der nemt kan integreres i det lokale trådløse netværk. Så du kan lytte til udenlandsk radio når som helst og hvor som helst uden en bærbar computer.

Klik bare her dansk

–> SPAR OP TIL 51% – Klik bare her for at få adgang til det maltesiske sprogkursus og få din gratis demoversion*

Du får svarene på alle disse spørgsmål og masse tips og tricks om det i de her artikler:

  1. De forskellige måder at lære sprog på
  2. At lære ordforråd med succes
  3. Motiveret sprogindlæring
  4. Træn din taleforståelse på samme tid
  5. Lære sprog hurtigt? – Er det muligt?
  6. De forskellige typer af elever, når der læres sprog

Du får artikler også på: