De forskjellige måtene å lære et språk på

Er det flere måter å lære språk på?

Det er mange måter å lære språk på. Alle er forskjellige, så man kan si at det bare er en riktig måte å lære et språk på. Det finnes dessverre ingen fasit på hvilken metode som er best.

Vi må alle finne den metoden som funker best for oss selv. En kombinasjon av de forskjellige metodene er ofte den beste veien til suksess. Vi har listet opp de forskjellige metodene i under:

 • Språktimer
 • Språkkurs utenlands
 • Språkstudier
 • PC-språkkurs
 • Nettkurs
 • tekstbøker med CD-er
 • Media (internett, magasiner, TV, radio)

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Språktimer

Språk læres i grupper eller i intense individuelle timer. Individuelle timer er ofte ganske dyre, og er for dyrt for mange som holder på å lære et nytt språk. I språktimer og kveldstimer blir det tilbudt forskjellige språk. Kveldstimer passer spesielt godt for de som er på et budsjett og vil lære et nytt språk for første gang.

forskjellige måtene å lære et språk

Nesten alle kveldsskoler tilbyr språktimer.

Siden alle klassene er ledet av en lærer, vil utalen til elevene bli forbedret individuelt, slik at førstegangs feil ikke blir en vane. En annen fordel med språkkurs er at du kan stille spesifikke spørsmål og læreren kan fokusere på områdene du er usikker på.

En ulempe med disse kursene er at læringen din ikke er like fleksibel, og motivasjonen din til å lære kan dabbe av på grunn av store grupper. Du kan alternativt også lære et nytt språk gjennom nettkurs, i tillegg til språkkursene. Språkkurs er også et tilbud i såkalte «online klasserom».

Språkkurs i utlandet

Å lære et språk i utlandet er etter min mening den beste måten å lære et nytt språk på. I land som snakker språket du ønsker å lære, kommer du til å møte på det på hvert hjørne. Du kommer til og med til å tenke på språket etter to- tre dager, på det seneste. For et skikkelig språkkurs i utlandet må du betale et par tusen euro. Språkkurs i utlandet passer heller ikke for nybegynnere.

forskjellige måtene å lære et språk

Språkkurs er relativt dyrt, men veldig effektivt

Studere et språk

De som ikke bare vil snakke og forstå et språk, men også skrive og snakke grammatisk riktig, bør også studere språket. Å studere et språk tar ofte lang tid og er ofte et fulltidstudium.

Du kan så klart studere et språk på deltid. Men den ekstra byrden på det profesjonelle- og familie livet ditt bør ikke undervurderes. De som skal jobbe med forhandlinger, jus eller de som vil tjene penger ved å kunne språket kan ikke unngå å studere det.

PC-språkkurs

Språkkurs på datamaskinen er en veldig god måte å lære et nytt språk på. Ulikt andre kurs kan du velge tiden du bruker på å lære språket fra dag til dag selv, og til og med ta noen pauser. Dette er et godt alternativ hvis jobben din ikke gir deg mulighet til å delta på undervisning. De fleste PC språkkurs har en innebygd tale gjenkjenner, så utalen blir ikke glemt. Bare uhindret snakking blir ikke oppfordret eller trent på gjennom PC-språkkurs. PC-kurs for nybegynnere finner du her.

forskjellige måtene å lære et språk

PC-språkkurs og nettkurs passer for alle aldere

Tekstbøker med CD-er

Før PC-kurs ble tilgjengelig på markedet, var læring gjennom tekstbøker med inkluderte CD-er verdt å vurdere for en som øver språket på egenhånd. I dag er det fortsatt mange som bruker tekstbøker. Men å bare ha en bok og CD-spiller er veldig ineffektivt for mange som er i prosessen med å lære et nytt språk, så de velger PC-kurs i stedet. En stor samling med tekstbøker finns blant annet på Amazon.

Nettkurs

Nettkurs er ganske likt PC-kurs og dekker nesten alle lære metodene og emneområder. Fordelen med nettkurs er at du kan lære på nesten alle datamaskiner i hele verden. I disse dager finnes det også mange applikasjoner for nettkurs, slik at du kan lære mens du er på farten med smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Mer informasjon om nettkurs kan bli funnet her.

Medier (internett, magasiner, TV, radio)

Media, som nettsider, utenlandske aviser, tv-programmer og radioprogrammer er ikke egentlig en egen lærings metode. For du kan egentlig ikke lære et nytt språk bare ved å lytte til programmer og lese artikler. Men som en gratis bonus til språkopplæringen er disse mediene perfekte.

danish language course

Bare ta en titt på en utenlandsk nettavis før jobben

Andre læringsmetoder

I tillegg til metodene som er nevnt her er det noen andre metoder, som for eksempel språktandem som jeg ikke kommer til å snakke om.

Likevel, kommer jeg til å introdusere noen utradisjonelle måter å lære språk på i artiklene under.

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Også interessant for deg:

 1. De forskjellige måtene å lære et språk på
 2. Lære gloser suksessfullt
 3. Motiverende læring
 4. Tren taleforståelsen din samtidig
 5. Å lære språk raskt. – Er det mulig?
 6. De forskjellige måtene måtene folk lærer språk på

Du vil få denne artikkelen også på:


Våre online språkkurs er for både nybegynnere og viderekommende.

Online språkkurs for populære språk:

Online språkkurs for nord-europeiske språk:

Online språkkurs for øst-europeiske språk:

Online språkkurs for sørøst-europeiske språk:

Online språkkurs for nord- og midt-asiatiske språk:

Online språkkurs for sør-asiatiske språk:

Online språkkurs for sørøst-asiatiske språk:

Online språkkurs for semittiske og afrikanske språk:

Online språkkurs for andre språk:

Klikk her for å gå direkte til www.17-minute-languages.com*.