Lære et nytt språk kjapt? – Er det mulig?

Hvordan kan du lære et nytt språk raskt

Alle som prøver å lære et nytt språk på kort tid, må bruke alle sansene sine: bygge på eksisterende kunnskap, snakke mye, høre mye på ordlyden til ordene og gjenta dem mange ganger. Om noen kan håndtere nye språk lett og raskt, sier folk ofte at den personen har et talent for språk. Men ifølge en studie, så finnes det ikke ‘språklærings talenter’. Denne studien påstår at å lære et nytt språk er sterkt påvirket av personens egne motivasjoner. Og det er personer som helt naturlig får denne motivasjonen, mens andre synes at det er vanskeligere å finne motivasjonen til å lære et nytt språk.

Lære et nytt språk kjapt? – Er det mulig?

Små barn kan lære nye språk raskt – Men selv om man er gammel, kan man lære nye språk.

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Hvordan får du denne motivasjonen?

Små barn, som lærer morsmålet sitt, har en interesse for å kommunisere med miljøet sitt fra de er født. Hjernen til barn er allerede klar for å lære flere språk på samtidig. Du kan lære barna dine opp til tre språk på samtidig, eller i rekkefølge. Frykten for at du overvelder barna dine er derfor ikke- eksisterende, men typen språklæring er avgjørende. Det som er intuitivt og lekent for barn er obligatorisk når de kommer på skolen. Mange regler, mye grammatikk og direkte vurdering i form av skolearbeid kan ofte få motivasjonen til å falle. Språklige forskere har funnet ut at læringsprosessen og motivasjon er veldig viktig når du selv har kontroll over læringen. På skolen har du ofte ikke det.

Finne veien inn i langtidshukommelsen

Folk sine hjerner er forskjellige. Alle har sine egne styrker og svakheter. I tillegg, kan minner bli lagret på mange forskjellige måter. Når hjernen lagrer gloser i den såkalte ‘arbeidende hjernen’, så blir det fort glemt, for hjernen lagrer bare viktig informasjon i langtidshukommelsen.
Valget om hva som er viktig og ikke viktig er ofte drevet av motivasjon.

Lære meg linker

En sammenheng med det som allerede er lært, er nøkkelen til å lære et nytt språk raskt. Gjennom linking blir den nye kunnskapen integrert inn i hjernen din gjennom eksisterende nettverk. Det du lærer blir lagret i mange forskjellige deler av hjernen og du klarer å huske det til senere.

Lære et nytt språk kjapt? – Er det mulig?

Alle som kan kontrollere læringsprosessen, har en større motivasjon, og derfor også ofte større suksess.

Lær med alle sansene, så går læringen går raskere

Når du øver på et nytt språk er det viktig at du snakker med så mange sanser som mulig. Dette blir oppfattet av hjernen som en enhet for å huske bedre. Når flere sanser er aktivert betyr det at det du har lært er lagret på flere steder i hjernen. I ettertid kan hjernen din hente frem denne informasjonen fra flere steder. Et praktisk eksempel er å ikke bare å lære gloser fra en liste, men også at listen blir gjentatt muntlig, direkte hvis det er mulig. PC-språkkurs og nettkurs passer godt til dette..

Motivasjon gjennom variasjon

Gjennom skolehverdagen er det ikke alltid like lett møte på faktorer som finnes utenfor skolen. Tenåringer mister fort interessen for tysk- og fransktimene. En annen måte å bringe motivasjon inn i skolehverdagen er gjennom språkreiser. Om du har venner i Tyskland vil motivasjonen for å lære tysk være helt annerledes. Mange digitale språkkurs tilbyr deltakerne stor variasjon. Mange PC-kurs har også spill eller så snakker de med deltakerne som lærer gjennom bilder og lyd. Ved å høre på de som har språket som sitt morsmål trener du også opp forståelsen din.

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Også interessant for deg:

  1. De forskjellige måtene å lære et språk på
  2. Lære gloser suksessfullt
  3. Motiverende læring
  4. Tren taleforståelsen din samtidig
  5. Å lære språk raskt. – Er det mulig?
  6. De forskjellige måtene måtene folk lærer språk på

Du vil få denne artikkelen også på: