Motivert språklæring

Å lære et språk går bare bra med riktig motivasjon

Ikke sett for store mål

Ingen er født en mester, og å lære et nytt språk er ikke enkelt. Start med små skritt, som et barn som lærer seg å gå. Om det samme barnet skulle løpt ett maraton ville de tapt. Det samme gjelder når du lærer et nytt språk. Om du hadde prøvd å jobbe med det i mange timer per dag, for å kunne kommunisere perfekt på språket etter noen uker, ville du mistet interesse etter en stund.

Ikke øv i mer enn 90 minutter per dag. Den beste tingen du kan gjøre er å øve litt hele dagen. Så øvingsplanen din kan se slik ut:

  • 20 minutter med gloser ved frokost
  • 20 minutter lesing på en nettavis, på det språket du trener på. på bussturen til jobb
  • Lytte 20 minutter på en lydbok ved lunsj
  • 30 minutter PC-språkkurs på kvelden

Motivert språklæring

Å lære et språk er som å lære å gå

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Lær av feilene dine

Før eller siden vil du ha dårlige dager og gjøre feil. Kanskje husker du ikke et enkelt ord under glose puggingen, selv om du husket dem dagen før.

Ikke bli sur, dette er helt normalt. Det er viktig at du tenker på hvorfor du ikke husker glosene dine denne gangen. Lær av dette og prøv å ikke komme i samme situasjon flere ganger. Du må ikke putte hodet i sanden. Tenk på det lille barnet som lærer å gå. Selv om barnet faller mange ganger, gir det ikke opp og prøver igjen og igjen.

Lag mellomvanskelige mål for deg selv

Et eneste stort mål er som et stort fjell som du må klatre. Noen ganger mister du lysten og motivasjonen til å gå videre, fordi du kan bare se et stort mål foran deg, i stedet for at du ser mange små mål. Når du når et delmål, føles det bra, og du blir mer motivert til å fortsette. For eksempel, kan du sette som et mål å lære 50 nye gloser hver uke. Om du kan si at du klarte det på slutten av uken, vil du fortsette med en fornyet motivasjon og drivkraft inn den neste uken med læring, hvor du for eksempel vil lære 25 nye uregelrette verb.

Motivert språklæring

Sett mange små mål istedenfor et stort, som du aldri vil klare nå

Fortell andre om målene dine

Det som fungerer for en punkt-scorende vekttap gruppe funker også når du skal lære et nytt språk.

Fortell vennene dine at du holder på å lære et nytt språk. Meningen bak dette er at de kommer til å spørre deg hvor mye du har lært siden forrige gang dere møttes. Så du putter deg selv under litt press, fordi du ikke vil innrømme feilene dine foran vennene dine. Du burde være litt redd, slik at du jobber hardt med målene dine. Litt frykt blandet med din egen motivasjon er ganske bra. Men det er ikke bare frykten for vennene dine. Men også den positive tilbakemeldingen og rosen vil oppmuntre deg til å lære mer.

Lur deg selv

Om du forteller deg selv at du må lære et nytt språk, vil dette prosjektet alltid ha en negativ kobling med underbevisheten din. Fortell deg selv at du må lære språket på grunn av alle fordelene det gir deg. Ikke begynn med å lære det nye språket med en gang. Gi deg selv en måned slik at du ser alle fordelene, så får du en liten forsmak på hva du kan forvente. Få en appetitt og motivasjon til å lære det det nye språket, ikke begynn å lære det med en gang. Med forventingen og med ideene om mulighetene som vil åpne seg for deg når du kan språket, kobler du bare inn positive følelser når du skal lære det nye språket.

Hold de positive følelsene i live

Ha alltid målene dine i bakhodet, det hjelper deg med å gjøre fremskritt. Hvis du for eksempel vil lære spansk, kan du for eksempel henge opp bilder av den forrige turen din til Spania på kjøleskapet. Om du har venner i utlandet og du vil lære språket deres, legg et bilde av dem i lommeboken. Hver gang du åpner lommeboken, vil du bli minnet på hvor fint det vil være å snakke morsmålet deres med vennen din.

Motivert språklæring

Fremkall positive følelser – istedenfor frustrasjon, når man lærer et nytt språk

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Også interessant for deg:

  1. De forskjellige måtene å lære et språk på
  2. Lære gloser suksessfullt
  3. Motiverende læring
  4. Tren taleforståelsen din samtidig
  5. Å lære språk raskt. – Er det mulig?
  6. De forskjellige måtene måtene folk lærer språk på

Du vil få denne artikkelen også på: