Å suksessfullt lære gloser– Tips og Triks

Gjenta glosene jevnlig

Om du vil huske glosene for alltid, er det viktig at du gjentar ordene jevnlig. Selv om du husker noen gloser tre dager på rad, kan det hende at du glemmer glosene igjen etter en måned. Derfor er det viktig at du gjentar glosene du har mestret igjen etter noen få dager eller til og med uker. Det er bare da vil du huske dem for alltid.

Ta tiden du trenger og lær i fred

Gloser lærer seg dessverre ikke av seg selv. Du må derfor sette av nok tid til dette. Når du pugger dem hver dag, er det ofte tilstrekkelig å bare bruke noen få minutter. Noen som fokuserer på å pugge gloser bare 10 minutter hver dag har mer suksess, enn noen som pugger i 30 minutter hver dag mens de gjør andre aktiviteter.

Å suksessfullt lære gloser

MMan lærer gloser bedre når man ikke blir distrahert av tv eller radio

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Integrer læring inn i den daglige rutinen din

Du gjør mange aktiviteter hver dag – sånn som å pusse tennene dine, og du kan bruke dette til din fordel. Bygg gloselæringen inn i den daglige rutinen din, så glemmer du aldri å pugge på dem. For eksempel, kan du lage lister med 12 ord på hver av dem. Du kan henge en ny liste på badespeilet ditt hver dag. Hvis du har jobbet deg gjennom alle listene, så kan du starte på nytt igjen.

Alle som tar tog eller buss til jobben kan bruke denne tiden til å lære ordene. Det er så mange måter integrere gloselæring i den daglige rutinen din. For eksempel når du sitter på datamaskinen hver dag, kan du lære noen gloser med ett gloselæringsprogram.

Lær tematisk

Lær med temaer. Erfaringen vår er at du lærer gloser mye bedre når du lærer de i tematiske grupper. De som lærer syv gloser hver dag, burde passe på at de har det samme temaet. For eksempel, syv variasjoner av frukt, syv møbler eller syv yrker. Det er fordi hjernen husker ord bedre når du lærer dem i tematiske grupper. Du vil i tillegg ha en bedre oversikt over glosene og konteksten.
Lære gloser suksessfullt

Lær gloser – Lær tematisk og se for deg bilder av glosene

Lær ved å bruke linker

For ord som er vanskelig å huske, er det best å koble dem sammen med bilder eller ting. Med hver repetisjon av glosen, se for deg et kjent bilde sammen med ordet. Hjernen vil da danne et bilde av meningen til ordet og ordet slik at disse blir assosiert sammen. Derfor er denne metoden også kalt assosiasjonsmetoden.

Lær gloser med mnemoteknikk

Å lære mnemoteknikk kan sammenlignes med assosiasjonsmetoden. Om et vanskelig ord har mnemoteknikk, kan du lettere huske det med mnemoteknikken en bare det faktiske ordet. Med den individuelle linken kan du hente frem det faktiske ordet uten hjelp av mnemoteknikk.

Bare lær de viktigste ordene

Om du vil jobbe som en selger i utlandet, burde du ikke nødvendigvis investere for mye tid på gloser om håndverk. Du burde i stedet bare lære gloser du kommer til å trenge. Ord som ikke blir brukt vil forsvinne fra hukommelsen etter en stund. Derfor burde du ikke skrive ned enhver tilfeldig glose fra en liste, men i stedet finne ord som passer for deg.

Ha målet ditt i bakhodet

På skolen lærte du fordi lærerne dine gjorde undervisning og lekser obligatorisk. Bortsett fra å forberede seg for livet, var det ikke noen ordentlig grunn til å lære. Som voksen er det annerledes. Du lærer for eksempel et språk for å kommunisere med lokale innbyggere når du er på ferie. Eller så lærer du for å forbedre jobbprestasjonene dine. Du må alltid ha målene dine i bakhodet.

Hvor brilliant er det ikke når du hilser på eieren av feriehuset i Spania, på spansk og gjennom språket danner et nytt vennskap. Du får et innblikk feriestedet, som en vanlig turist aldri ville fått. Om du lærer på grunn av jobben din, så kan du tenke på hvor lett det vil være på det neste møte med spanske kunder, når du kan de riktige spanske ordene.

Lære gloser suksessfullt

Å lære et nytt språk er som å klatre et fjell – Se alltid for deg målet.

UP TO 51% DISCOUNT – Just click here to get access to your language course or get your free demo*

Også interessant for deg:

  1. De forskjellige måtene å lære et språk på
  2. Lære gloser suksessfullt
  3. Motiverende læring
  4. Tren taleforståelsen din samtidig
  5. Å lære språk raskt. – Er det mulig?
  6. De forskjellige måtene måtene folk lærer språk på

Du vil få denne artikkelen også på:

Business språkkurs for populære språk:

Business språkkurs for nord-europeiske språk:

Business språkkurs for øst-europeiske språk:

Business språkkurs for sørøst-europeiske språk:

Business språkkurs for nord- og midt-asiatiske språk:

Business språkkurs for sørøst-asiatiske språk:

Business språkkurs for andre språk:

Klikk her for å gå direkte til www.17-minute-languages.com*.