De verschillende soorten lerenden in het leren van talen

Hoe verschillend de leerstijlen ook zijn, de manieren waarop elk type leerling voor zichzelf leert zijn net zo verschillend. In het volgende artikel worden deze drie verschillende vormen van leren aan u gepresenteerd. We bieden ook de meest geschikte leermethoden voor elke leerstijl.

Welk type leerling bent u?

Eén type leerling leert snel wanneer hij of zij het lesmateriaal doorleest. Een ander type leerling leert het best bij het beluisteren van een lezing. Nog anderen leren het beste wanneer ze inhoud opschrijven. Vaak is snel of langzaam leren verbonden met intelligentie. De leersnelheid hangt echter veel meer af van de gebruikte leerstijl. Zo leert de communicatieve leerling langzamer met zuivere teksten en handboeken dan de visuele leerling.

ich kann es baldNet zoals een klein kind leert lopen, moet u al uw zintuigen gebruiken om talen te leren.

© Mickey-120 – Fotolia.com

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*


Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat je echt al je zintuigen kunt gebruiken om te leren. Naast de ogen en de oren kunnen ook de smaak- en geurzintuigen worden gebruikt. Met behulp van de betrokken zintuigelijke organen kan onze geest informatie opslaan. Hoe meer zintuigen worden gebruikt, hoe beter en vaker de informatie wordt opgeslagen. Echter, behalve bij het leren van de woordenschat van verschillende groenten en fruit, moet u zeer creatief zijn als u uw smaak en geur-zinnen te integreren in het leren.

De drie verschillende soorten leerlingen:

  • De auditieve leerling
  • De visuele leerling
  • De communicatieve leerling

Vrijwel niemand heeft alleen eigenschappen van slechts één van deze vormen van leren. De kracht van de meeste mensen ligt op verschillende gebieden. Daarom, over het algemeen, hoe meer sensorische kanalen die worden gebruikt tijdens het leren, hoe meer mentale verbindingen worden gevormd. Het leerresultaat zal dus in ieder geval groter zijn.
norwegian language coursePC-talencursussen hebben naast de tekst ook spraakuitvoer. Dit is een perfecte combinatie van visuele en auditieve leerstijl.

© goodluz – Fotolia.com

Leren Type 1: De auditieve leerling – leren door te luisteren
Lerenden die informatie die ze gehoord hebben, gemakkelijk kunnen oppikken, onthouden en reproduceren, maken deel uit van de auditieve leerlingen. De beste manier waarop het auditieve type leerling leert is wanneer hij het lesmateriaal hoort (bijv. audio-CD’s of computertalencursussen), of wanneer hij het onderwerp zelf hardop leest, of wanneer hij naar een lezing luistert. Kenmerkend voor de auditieve stijlleerling is dat ze vaak met zichzelf praat tijdens het leren. Dit type leerling houdt van rust. Omgevingsgeluiden en muziek op de achtergrond storen hen tijdens het leren.

Leren Type 2: Visuele leerlingen – Leren door het gezichtsvermogen
De visuele leerling vindt het gemakkelijk om de inhoud te onthouden, die ze voor zich hebben in de vorm van tekst en beelden. Bovendien schrijft deze leerling graag mee en neemt hij de meeste informatie mee door beelden en geschreven materiaal. Visuele leerlingen werken veel met gekleurde pennen en markeerstiften en herinneren zich alles wat ze zelf gelezen en gezien hebben. Voor de visuele leerling zijn boeken, foto’s, videotutorials en flashkaarten geschikt.

Leren Type 3: De communicatieve leerling – leren door te spreken
De communicatieve leerling houdt nieuwe onderwerpen het beste vast wanneer hij er taalkundig mee omgaat. Dit soort leerlingen laat hen nieuwe inhoud uitleggen door klasgenoten of leerkrachten. In een volgende discussie met vragen en herhalingen wordt het nieuwe lesmateriaal begrepen en in het geheugen opgeslagen. Rollen- en leergroepen zijn bijzonder geschikt voor de communicatieve leerstijlen.

In principe kan echter gezegd worden dat niemand slechts één zin leert. Daarnaast zijn er andere factoren, zoals je eigen motivatie en je eigen interesses, die het leren beïnvloeden. Probeer daarom altijd zoveel mogelijk zintuigen in het leerproces te integreren. Hoe meer zintuigen u gebruikt, des te sneller neemt de oproeppersnelheid aanzienlijk toe. Hoe diverser de aanpassing van het onderwerp, hoe diverser het in het geheugen bewaard kan blijven.
online taalcursusWie leert, heeft rust nodig. Het omgevingsgeluid van het tv- of radiokanaal leidt u af van het leren en moet worden uitgeschakeld.

© rasstock – Fotolia.com

Het is belangrijk dat u weet welke leermethoden het beste bij u passen en welke voor u het meest succesvol zijn geweest. Maar de leeromgeving die de voorkeur geniet, is ook voor ieder van ons anders. Sommigen houden van een beetje lawaai en anderen hebben absolute stilte nodig. Als je eigen zwakheden en sterke punten eenmaal zijn vastgesteld, kun je sneller en duurzamer leren met de juiste manier van leren.

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*

Hier krijgt u nog meer trucs en tips:

  1. De verschillende manieren om talen te leren
  2. Het leren van woordenschat met succes
  3. Gemotiveerd taalonderwijs
  4. Het is zo gemakkelijk om uw begrip van een taal tegelijkertijd te trainen
  5. Snel talen leren? – Is het mogelijk?
  6. De verschillende soorten lerenden bij het leren van talen