Het leren van woordenschat met succes

Lerende woordenschat – Tips en Trucs

Herhaal de woordenschat regelmatig

Als u de woordenschat permanent wilt onthouden, is het belangrijk dat de woorden regelmatig worden herhaald. als u zich een of andere woordenschat drie dagen direct herinnert, kan het zijn dat u de woordenschat na een maand weer vergeet. Daarom is het belangrijk dat u zich na een paar dagen of zelfs weken weer de meesterschapswoordenschat eigen maakt. Alleen dan blijven ze permanent in uw geheugen gegrift.

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*

Neem de tijd en leer in alle rust

De woordenschat leert (helaas) niet vanzelf. U moet voldoende tijd nemen. Als je elke dag leert, is het meestal voldoende om een paar minuten te leren. Iemand die zich 10 minuten lang volledig richt op het leren van woordenschat, is succesvoller dan iemand die 30 minuten leert terwijl hij een andere activiteit doet.

leerwoordenschat
De woordenschat wordt het best geleerd als u niet wordt afgeleid door de televisie of radio

© goodluz – Fotolia.com

Bouwen aan leren in uw dagelijkse routine

U doet dagelijks veel activiteiten, zoals tandenpoetsen. U kunt dit in uw voordeel gebruiken. Bouw de woordenschat leren in uw dagelijkse routine, zodat u nooit vergeet. U kunt bijvoorbeeld lijsten maken met 12 woorden op elk van deze woorden. Nu kunt u elke dag een andere lijst aan uw badkamerspiegel hangen. Als u alle lijsten hebt doorgenomen, kunt u helemaal opnieuw beginnen.

Wie elke dag met de bus of trein naar het werk gaat, kan deze tijd ook gebruiken om woorden te leren. Er zijn zoveel verschillende manieren om het leren van woordenschat op te nemen in uw dagelijkse routine. Wanneer u bijvoorbeeld elke dag op de computer zit, kunt u een of andere woordenschat leren met een programma voor het leren van woordenschat.

Thematisch dragen

Leer op gesorteerde onderwerpen. Onze ervaring heeft geleerd dat je woordenschat veel beter kunt leren als je ze in thematische groepen leert. Degenen die dagelijks zeven woorden leren, moeten ervoor zorgen dat deze woorden uit hetzelfde vakgebied komen. Bijvoorbeeld zeven fruitsoorten, zeven meubels of zeven beroepen. De reden hiervoor is dat de hersenen thematisch gerelateerde woorden beter kunnen opslaan. Daarnaast heb je een beter overzicht van de woordenschat en blijft de verbinding met de context behouden.

leerwoordenschat

Leren van de woordenschat – Thematisch leren en je beelden voorstellen van de woordenschat

© Yantra – Fotolia.com

Woordenschat leren met behulp van links

Voor woorden die moeilijk te onthouden zijn, is het het beste om ze te verbinden met foto’s of dingen. Bij elke herhaling van de woordenschat stelt u zich het vertrouwde beeld samen met het woord voor. Het woord en de betekenis ervan worden dan door de hersenen geassocieerd met het beeld. Daarom wordt deze methode ook wel de associatiemethode genoemd.

Het leren van woordenschat met mnemonics

Leren met mnemonics is vergelijkbaar met de associatiemethode. Als een moeilijk woord een mnemonisch woord heeft, kunt u het mnemonisch gemakkelijker onthouden dan het eigenlijke woord. Dankzij de individuele link kunt u dan gemakkelijk het eigenlijke woord afleiden tot het later zonder de mnemonische blijft.

Leer alleen de belangrijkste woorden

Als je als verkoper in het buitenland wilt werken, moet je niet per se te veel tijd investeren in het leren van woorden uit de buurt van een ambachtsman. Je moet alleen de woordenschat leren die je eigenlijk nodig hebt. Woorden die u nooit nodig heeft, worden na verloop van tijd niet meer in uw geheugen bewaard. U moet dus niet zomaar woordenlijsten krijgen, maar belangrijke woorden verzamelen die specifiek relevant en belangrijk voor u zijn.

Hou het doel in gedachten

Op school heb je geleerd omdat de leraren het verplicht maakten. Behalve je voor te bereiden op je latere leven, was er geen echte reden waarom je leerde. Als volwassene is het anders. U leert bijvoorbeeld een taal om te communiceren met de lokale bevolking op vakantie. Of je leert omdat je je kansen in je job wilt vergroten. Je moet altijd houden deze precieze doelen aan de voorkant van je geest.

Hoe briljant is het als je de huisbaas in Noorwegen in het Noors begroet en daardoor een vriendschap schept. U krijgt inzicht in de vakantiebestemming, die een normale toerist nooit zou krijgen. Als u voor het werk leert, dan zou u moeten nadenken over hoeveel gemakkelijker de volgende vergadering met Duitse klanten zal zijn wanneer u met de juiste woorden in het Duits klaar bent.

leerwoordenschat

Een taal leren is net zoiets als een berg beklimmen – Hou altijd rekening met het doel.

© rcaucino – Fotolia.com

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*

Hier krijgt u nog meer trucs en tips:

  1. De verschillende manieren om talen te leren
  2. Het leren van woordenschat met succes
  3. Gemotiveerd taalonderwijs
  4. Het is zo gemakkelijk om uw begrip van een taal tegelijkertijd te trainen
  5. Snel talen leren? – Is het mogelijk?
  6. De verschillende soorten lerenden bij het leren van talen

Read this article in other languages:


Online taalcursus voor grote talen:

Online taalcursus voor Noord-Europese talen:

Online taalcursus voor Oost-Europese talen:

Online taalcursus voor Zuid-Oost-Europese talen:

Online taalcursus voor Noord- en Centraal-Aziatische talen:

Online taalcursus voor Zuid-Aziatische talen:

Online taalcursus voor Zuidoost-Aziatische talen:

Online taalcursus voor Semitische en Afrikaanse talen:

Online taalcursus voor andere talen:

Klik hier om direct naar 17-Minute-Languages.com*  te gaan.