Snel talen leren? – Is het mogelijk?

Hoe u snel een nieuwe taal kunt leren

Wie op zeer korte termijn een nieuwe taal wil leren, moet al zijn zintuigen gebruiken: voortbouwen op de bestaande kennis, veel praten, het geluid van de woorden van de nieuwe taal horen en ze vaak herhalen. Als iemand gemakkelijk en snel met nieuwe talen kan omgaan, wordt vaak gezegd dat deze persoon talentalent heeft. Volgens een studie is er echter geen sprake van een “talent voor het leren van talen”. Deze studie geeft eerder aan dat het leren sterk beïnvloed wordt door de eigen motivatie van de persoon. En zo zijn er mensen die die motivatie gewoon op een natuurlijke manier brengen en anderen die het moeilijk vinden om de nodige motivatie toe te passen om een vreemde taal te leren.
norwegian language course

Kleine kinderen kunnen snel talen leren – maar zelfs op hoge leeftijd kan iedereen een nieuwe taal leren.

© contrastwerkstatt – Fotolia.com

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*

Hoe ziet deze motivatie eruit?

Kleine kinderen, die hun moedertaal leren, hebben er belang bij om vanaf hun geboorte met hun omgeving te communiceren. De hersenen van baby’s zijn gemakkelijk gemaakt voor het leren van meerdere talen tegelijkertijd. U kunt uw kinderen zelfs tot drie talen tegelijk of achter elkaar onderwijzen. De angst dat je je kinderen kunt overrompelen is dus ongegrond. Het leren van talen is hier van cruciaal belang. Wat voor de kinderen intuïtief en speels is, is verplicht op school. Veel regels, veel grammatica en directe beoordelingen in de vorm van klassikaal werk kunnen motivatie vaak uit de weg gaan. Taalonderzoekers hebben ontdekt dat leerproces en motivatie van groot belang zijn als je het leerproces zelf kunt initiëren en beheersen. Op school is dit echter vaak niet het geval.

Vind hun weg naar het lange termijn geheugen

Mensen en de hersenen van mensen zijn verschillend. Iedereen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Bovendien kan het geheugen inhoud op verschillende manieren opslaan. Wanneer de hersenen woordenschat alleen in het zogenaamde ‘werkgeheugen’ opslaan, worden ze al snel vergeten. De hersenen slaan de informatie alleen op in het langetermijngeheugen dat ze belangrijk vinden. Deze beslissing, wat belangrijk is en wat niet, wordt sterk ingegeven door de motivatie.

 Leren met links

Een koppeling van de leerinhoud aan wat al geleerd is, is de sleutel tot het snel leren van een vreemde taal. Door te linken wordt de nieuwe kennis in het brein geïntegreerd in bestaande netwerken. Inhoud wordt dus op veel verschillende plaatsen in de hersenen opgeslagen en zo verankerd.
online taalcursus

Iedereen die zelf zijn leerproces kan initiëren en sturen, heeft een grotere motivatie en meestal meer succes.

© rasstock – Fotolia.com

Leren met al uw zintuigen en snel talen leren

Bij het leren is het belangrijk dat u met zoveel mogelijk zintuigen tegelijk spreekt – indien mogelijk. Dit wordt door de geest gezien als een soort eenheid die je je beter kunt herinneren. Het feit dat verschillende zintuigen worden aangesproken, betekent dat wat je geleerd hebt op verschillende plaatsen wordt opgeslagen. Achteraf gezien kunnen de hersenen deze informatie dus van meerdere locaties krijgen. Een praktisch voorbeeld is niet alleen het aanleren van woordenschat uit een lijst, maar ook het, indien mogelijk, vooraf uitspreken en direct herhalen van woordenschat.
PC-talencursussen en online taalcursussen zijn hier zeer geschikt voor.

Motivatie door ras

In het dagelijkse schoolleven kun je niet altijd gemakkelijk aan bovenstaande factoren voldoen. Tieners vervelen zich gemakkelijk en verliezen hun interesse in Duitse en Franse lessen. Een manier om variatie te brengen in het dagelijkse schoolleven is een tour om talen te leren. Als je vrienden hebt in Duitsland, dan zal de motivatie heel anders zijn om Duits te leren. Veel digitale taalcursussen bieden de leerlingen aangeboren een breed scala aan mogelijkheden. Veel PC-cursussen hebben geïntegreerde leerspellen of ze praten met de leerling met de juiste beelden en geluiden. Door tekstfragmenten te laten voorlezen door native speakers traint u ook uw luisterbegrip.

Spaans taalcursus voor beginners en gevorderden

–> KRIJG 51% KORTING – Klik hier om naar de taalcursus te gaan of uw gratis proefversie aan te vragen!*

Hier krijgt u nog meer trucs en tips:

  1. De verschillende manieren om talen te leren
  2. Het leren van woordenschat met succes
  3. Gemotiveerd taalonderwijs
  4. Het is zo gemakkelijk om uw begrip van een taal tegelijkertijd te trainen
  5. Snel talen leren? – Is het mogelijk?
  6. De verschillende soorten lerenden bij het leren van talen

Read this article in other languages: